Spillmagasinet

Følges av 83 medlemmer.

Denne sonen er opprettet av Spillmagasinet.no. Her handler alt om dataspill, konsollspill, Xbox 360, PS3, PC, Wii, DS, PSP og alt annet som gjør livet verdt å leve. Mer om sonen

Origo Spillmagasinet er en sone på Origo. Les mer

«Konsoll er bedre enn PC»

For å opprettholde en viss balanse til innlegget «Konsoller er fortsatt noe dritt» publiserer jeg her et innlegg fra Spillmagasinets gamle blogg, postet av gjesteskribenten Arne:

En venn av meg kjøpte seg nettopp «Hitman: Blood Money» på PC, og gledet seg stort til et fjerde eventyr med mystiske Agent 47.

Men det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort. Denne Messenger-meldingen sier det meste:

«…først la jeg inn spillet og det startet helt fint, men hele greia gikk i 5 fps på laveste oppløsning. Så jeg begynte å tråle forum, og fant omtrent 500 forskjellige mulige løsninger. Alt fra å fikle i BIOS til og legge inn nyeste skjermkortdriver, så jeg begynte bare toppen og jobbet med nedover og fikk det endelig til å funke. Jeg var fristet til å bare kaste hele spillet i søpla, det går fremdeles ikke så glatt som det burde…»

Konsoller bedre egnet

Dette er bare ett av hundrevis av eksempler på hvordan folk sliter med spill til PC, som igjen bekrefter noe jeg alltid har ment: Konsoller er mye bedre egnet til spill enn PC-er!

I USA er trenden ganske klar. Mens salg av spill totalt sett går opp, går det ned for PC-titler. Kan det være slik at gamere (og utviklere) endelig forstår tegningen?

Ta «Oblivion» til PC for eksempel. Du er heldig om spillet bare har krasjet ti ganger den siste uken. Hjelpeforumene til utvikleren Bethesta utvider seg med rekordfart, og et nytt emne havner fort opp i fire, fem sider på bare noen minutter.

Folk klager over blåskjermer, lagringsfeil, minneproblemer, lydproblemer, avsluttningsfeil, videoproblemer… Listen fortsetter og fortsetter.

Et interessant foruminnlegg foreslår kanskje den beste fiksen: Kjøp spillet til Xbox 360! Det er godt poeng.

Konsoller skaper forutsigbarhet

For det første har utviklere en enorm fordel av å utvikle spill til konsoll: Det skaper forutsigbarhet.

Mens PC-spillere kan ha en milliard forskjellige oppsett som potensielt kan skape problemer for et spill, er det en enkel sak å feilteste på en konsoll. Det er nøyaktig den samme maskinen folk har i stuene sine. Funker det her, funker det der.

Bedre grafikk på PC?

Et argument PC-spillere ofte bruker er grafikken, «den er mye bedre på PC». Det var kanskje slik, men med den neste generasjonen av konsoller har situasjonen forandret seg. Vi vil seg toppgrafikk i fem år fremover til både Xbox 360 og Playstation 3 – uten å oppgradere maskinvaren.

Det samme kan ikke sies om PC-er. Bare skjermkortet som jevnlig må oppdateres kan koste mye mer enn en konsoll, og det er ikke langt fra det eneste som må byttes ut. Innen gamere har investert i nok RAM og en ny prosessor for å få bukt med flaskehalser, trenger de antagelig et nytt hovedkort.

Hva med onlinespilling?

Et annet (og solid) argument PC-spillere har, er online-spilling. Her har ikke konsollspillere på langt nær de samme mulighetene som PC-spillere, med spill som «World og Warcraft» eller «GuildWars».

Men dette er også i forandring. Microsofts Live-tjeneste er allerede enorm, og både Sony og Nintendo kommer halsende etter. PC-spillernes onlinemonopol er historie.

PC er piratenes Mekka

Og sist, men ikke minst: Spill til konsoll gir i den nye generasjonen mye større trygghet for utviklere i forhold til piratkopiering. PC-spill piratkopieres over en lav sandal, og utviklere bruker store summer på sikkerhetssystemer som likevel ikke fungerer. Det tar knapt minutter fra et spill er utgitt, til du kan laste en piratkopi ned fra nettet – hvis det ikke allerede ligger der.

Selv om piratkopiering har vært (og kommer til å være) et problem på konsoll også, er det på langt nær så stort som til PC. Sikkerheten legges over på utgiveren av konsollen. Microsoft tar for eksempel sikkerheten svært alvorlig med Xbox 360, og selv om konsollen likevel kan hackes, kan piratkopierte spill hindre deg i å spille dem online – en stadig viktigere del av alle spill.

Så der har vi det. Det finnes mange gode argumenter til hvorfor PC-er er underlegne som spillmaskiner.

Vist 3090 ganger. Følges av 12 personer.

Kommentarer

Takk skal du ha!
nå kan jeg sove i natt også etter den færle artikelen igå om “konsoller er fortsat noe dritt”. vurdere og og skrive noe lingnende men fant ut at jeg ikke ville kaste bort tiden på den idioten som skrev det.

Men uansett, det vill nok ta en tid til før du kan spille WoW og AoC på konsoll, samtidig som mage foretrekker fps spill med mus og tastatur, og det er akkurat derfor pc vil leve en lang tid fremover

Takk

Uten at jeg har tallene foran meg nå, mener jeg å huske at PC fortsatt er den største spillplattformen målt i omsatte kroner – rett nok når onlinemarkedet tas med i beregningen. Jeg tror også at ting som gjør piratkopiering mer vrient – som Steam – er helt nødvendige dersom PC nok en gang skal bli primærplatform for vestlige utviklere.

Endelig noen som har skjønt det!

Microsoft tar for eksempel sikkerheten svært alvorlig med Xbox 360, og selv om konsollen likevel kan hackes, kan piratkopierte spill hindre deg i å spille dem online – en stadig viktigere del av alle spill.

Dette er feil, det er ikke noe problem å spille kopierte spill online via x-box.

WoW og andre mmo’s må spilles på pc.
Alt annet, konsoll ;)

Hvis konsoll produsentene hadde startet å lage mus og tastatur som virket helt glatt på alle spill, hadde de fått en stor fordel.
Jeg vet at man kan få kjøpt en xfps til xboxen, men musa reagerer for seint og det blir bare vanskelig å spille med. Sony har jo faktisk noen dedikerte spill til mus og tastatur, som unreal 3. Dette tror jeg funker greit nok men det er ikke til alle spill :s
Jeg tror at neste generasjons konsoller vil includere mus og tastatur mer og mer… :)

Hvorfor har man lagt inn siktehjelp på konsoll trur dere? Vel det er netopp fordi joysticken man bruker ikke på langt nær er så treffsikker som en god mus. Igjen man man påstå at WASD ikke er like gode til å bevege seg med, men i samspill med en mus finnes det ikke noe bedre.

Spill er også et bra argument å bruke. på konsoll er strategi er den spillgenren hvor det merkes best at man “mangler noe”. Greit, spillutviklere har prøvd å lage fine alternativer som sirkelmenyer og slikt, men det er en grunn til at gode gamle spill som starcraft fortsatt spilles på PC..

Dessuten er det en illusjon at man må oppgradere PC mindre enn konsoll.. Xbox var ute i tre år, og denne PCen jeg har nå har jeg hatt i mye lengre tid og den klarer fortsatt spill som AoC på topp grafikk.

Men jeg skal stoppe å syte.. Det er et valg man må ta, og jeg kan ikke forandre på hva folk skal velge… Selvfølgelig er det best å velge PC da..

Hvis du spiller fps og mmo, spill på pc. Det syns i alle fall jeg er best, men spill som Metal Gear/GTA og Race Driver Grid funker på begge.
Hva slags spill er bedre på konsoll egentlig?? Mario og super smash brothers?

Jeg sier bare en ting, det er en grunn til at det bare ligger 1 pc spill på top 10 rankinga på gamerankings.com. resten er konsollspill

Til : The It

  • For det første ligger det 2 pc spill på topp sist jeg sjekka (nå netopp)
  • For det andre har det kansje litt å gjøre med at de spillene som spilles mest bare finnes til konsoll..
  • En annen ting man ikke må glemme er de utrolig mange flere innstillingene man kan justere på PC for å egendefinere spillet til å passe best for seg selv.
    For eksempel å kunne forandre farge på siktet, “transparency” på hud, alle knappene som kan brukes..
    Også har man også mulighetene til å ta opp videoer “in game” og lettere redigere/benytte seg av disse på en PC en på konsoll..

Men jeg respekterer selvfølgelig at mange foretrekker konsoll!

PS: De fleste spillene som var ført opp på den topp 10 lista har jeg ikke hørt om engang, men jeg vil tippe at de fleste som er action/skytespill frelst (Battlefield, Call of Duty, Command and Conquer, Crysis, Ghost Recon, og mange mange flere) foretrekker pc!
Bad Company var overraskende bra på konsoll, men ikke på langt nær så morsomt som f.eks. Battlefield 2/2142!

Game Rankings

Jeg har ikke noe imot konsoller, spekulerer i å kjøpe en xbox 360 da der er en del spill jeg vil ha. Men jeg mener også at fps og strategi spill ikke har noe å gjøre på et konsoll. I tillegg mener jeg at en PC er mer brukervennlig (altså jeg mener den er det, respekterer at andre mener det motsatte, smaken er som baken, DELT).

Noe som også hjelper men mange ikke tenker på med PC er at man må sjekke kravene som oftest står bakpå boksen til spillet. Hvis bare en ting er under minste kravet eller det anbefalte så vil det kunne få store begrensinger når man i all forhåpning og god tro setter grafikken på maks med en gang. Jeg har selv måtte bite i det sure eplet en del ganger og satt ned grafikken og vips så kjører spillene helt fint uten problem.

Ut fra det jeg sier skjønner nok de fleste at mitt hjerte hører til PC’n men som sagt konsoll er bra ting de også, så lenge man produserer spill som funker med gamepad f. eks: Bilsimulatorer, fightingspill ala Tekken, adventurespill o.l. Men her har også i mine øyne selve gamepadden noe og si og der er jeg klinkende klar Xbox padden er hundre ganger bedre utformet en padden til PS2 og 3, der har japanerne noe og lære, men tror man får kjøpt xbox replicas til PS om ryktene jeg har hørt er rette da…

Annonse