Spillmagasinet

Følges av 83 medlemmer.

Denne sonen er opprettet av Spillmagasinet.no. Her handler alt om dataspill, konsollspill, Xbox 360, PS3, PC, Wii, DS, PSP og alt annet som gjør livet verdt å leve. Mer om sonen

Origo Spillmagasinet er en sone på Origo. Les mer

Konsoller er fortsatt noe dritt

Playstation 3

Det begynner å bli en stund siden jeg skrev en kommentar om at konsoller fungerer som en kreftsvulst i spillverdenen, og nå tror jeg det er på tide å igjen ta en titt på problemet.

Blizzard gikk nylig ut og anklaget Microsoft for å satse alt for mye på konsoll, og jeg kan ikke få understreket nok hvor utrolig jeg er enig med dem. PC har alltid vært, og ser alltid ut til å være den overlegent beste spillplatformen – og det er en tragedie at bransjen i stadig større grad flytter fokuset sitt over på forbrukerfiendtlig teknologi slik konsoller er.

Konsoller var bra

Greit nok, en gang i tiden var konsoller morsomt. Det var den tiden vi hadde de gamle Nintendo-konsollene og kanskje en Playstation. Det var enkelt: Det var et annerledes alternativ til PC, for en annen type spill, av litt mer sosial art, som fungerte greit på en storskjerm. Det er vanskelig å glemme klassikere som Super Mario som gjorde konsoller litt morsomt.

Dessuten hadde en den store fordelen: En kjøpte et spill, satt det konsollen, og du var garantert at det fungerte – uten behov for noe installasjon. Alle konsoller var like, og de fungerte. Alltid.

Nå suger det

Den tiden er over. Jeg har mistet tellingen på hvor mange utgaver av Xbox 360 som finnes nå. Og ser vi bort i fra det faktum at de har en feilrate som mangler sidestykke i teknologiens historie, så kan du i dag risikere å kjøpe et svindyrt spill til konsollen som ikke fungerer! Årsaken er at det nå finnes spill som krever harddisk – problemet er at det bare er en brøkdel av de solgte konsollene som har harddisk.

Jævelig forbrukervennlig.

Og ikke tro at situasjonen med PS3 er særlig mer hyggelig. Riktignok bråker den ikke like mye som X360, men tilbakekompabiliteten på konsollen er jo en spøk. På grunn av latterlig høy pris på de første konsollene, bestemte Sony seg for å droppe emulator-brikken i de nye.

Nei nei, jeg er for ny!

På jobben for en tid tilbake skulle vi spille Buzz på en PS3 vi hadde stående. En av kollegaene mine hadde en PS3 hjemme som han spilte Buzz på, men da vi skulle prøve det her fungerte ikke noe. Det var nemlig en annen PS3 enn den han hadde hjemme, som det fungerte helt strålende på.

Jeg satt nylig og spilte både Civ2 og Far Cry (1) på en ny PC. Det var ikke der noe krangling på at ”nei, denne maskinen er for ny, så det går ikke å spille”.

Men det er kanskje like greit… det er jo ikke så mange gamle konsollspill som er verdt å spille uansett…

Nei, drivere er ikke noe problem

Og så har vi jo det evige argumentet til konsollmenneskene da, at det er så fryktelig vanskelig med PC-er, fordi det er så fryktelig mange forskjellige konfigurasjoner og drivere. Situasjonen er jammen meg ikke blitt noe bedre på konsoller med nedlastinger av oppdateringer i hytt og gevær.

For øvrig kan jeg ikke huske å ha slitt med driverproblemer på mange år. Det er enkelte myter som er litt seiglivede. Dette problemet er omtrent like relevant i dag som at overføringshastigheten på et 14,4-modem er dårlig.

Get over it!

PC er billigere enn konsoll

Og så over til mitt favorittemne: Konsoller er mye billigere enn en PC.

Som om dét er relevant! For det første så har alle en PC fra før. Om du tar prisen på den pc-en du har i dag, og legger på de 4-6000 kronene ekstra du måtte betale for en top notch-konsoll, så hadde du plutselig funnet ut at du hadde hatt en utrolig god PC.

Og da har vi ikke en gang kommet til det poenget at hvis du faktisk vil spille alle de gode spillene som dukker opp, så må du ha en PC, Wii, PS3 og Xbox 360. Legger du sammen prisen på alle disse vil du fort finne ut at det hadde vært mye bedre om alle bare hadde vært enige om å satse på en skikkelig plattform: PC!

Og da har jeg ikke en gang nevnt det faktumet at spillselskapene kaster bort millioner, kanskje milliarder, hvert år på å tilpasse det samme spillet alle de forskjellige konsollene. Det betyr igjen at de bruker mer penger på utvikling, som igjen gir høyere priser. For ikke å snakke om at de kaster bort masse talent som kunne laget gode spill, som i stedet må bruke tiden på å porte eksisterende drittspill.

Og har du lagt merke til at PC-spill er billigere enn konsollspill?

Glimrende på storskjerm

Men da tenker du: ”Jammen…. Jammmen!!! Jeg vil ikke sitte på gutterommet og spille alene. Jeg vil derimot være sosial og spille på den store flatskjermen i stua. Da må jeg ha konsoll!”

Nei nei nei. Jeg har opp til flere PC-er hjemme. Den ene er bare koblet til TV-en, og jeg kan koble på all den type tilleggsutstyr som jeg ønsker på den. Like enkelt og brukervennlig – og dessuten så har den nok lagringsplass til å lagre litt musikk og film i tillegg – samt at den faktisk har en god nettleser. Det vi ser på PS3 og Wii er jo ikke akkurat til å skryte av…

Trekk hue ut av ræva

Hadde bare bransjen trukket hue ut av ræva og innsett at PC-er er best, så hadde alle tjent på det. Vi hadde sluppet å hatt ørten konsoller stående i stua, og kunne heller fokusert på å ha en skikkelig PC som dekket alle behov. Spillbransjen kunne brukt kreftene sine på det de er flinke til, fremfor å slite med mange forskjellige platformer – vi hadde sluppet å måtte kjøpe alle konsollene hver gang det dukket opp nye, som strengt tatt også er en miljømessig katastrofe.

Det siste argumentet bryr egentlig ikke en gang jeg meg om, men det er vel et poeng for enkelte også.

Noen store PS

Samtidig vil jeg påpeke noe: GTA 4 har enda ikke kommet på PC, men husk at GTA begynte på PC, alle utgavene som har kommet på flere plattformer har vært betydelig bedre på PC – og det kommer GTA4 også til å bli.

Konsoller suger. Microsoft tjener fortsatt ikke penger på Xbox, og Sony har brukt hele PS3 som en brekkstang for å vinne HD-kampen. Det handler ikke om en god spillopplevelse, men om makt. Måtte de dø en stille død.

PS! Halo er et oppskrytt møkkaspill. FPS og RTS hører hjemme på PC med mus og tastatur. De som tror Halo, og nummer 2 og 3 er bra, de har aldri opplevd skytespill slik det faktisk skal fungere.

Vist 6289 ganger. Følges av 24 personer.

Kommentarer

virker som om du spiller mange timer for mye… men til mitt bruk, hvor jeg spiller et par 3 spill i året, og maks 2-3 timer om dagen (i de periodene jeg spiller de 2-3-4 spilla) så synes jeg att konsoll er bra egnet.. nå har jeg en konsoll (ps3) som kommer til å være bra i 10 år.. (samme som jeg hadde med ps2) for en 4-5 år siden kjøpte jeg gamer pc til ca 14 lapper.. konge det i ett par 3 år… helt til farcry å doom3 kom, da måtte jeg legge inn litt ekstra kroner der.. la vel inn 4-5 lapper til… som jeg har enda.. funker perfekt til det jeg bruker pc’n min nå.. men for moderate gamere som meg, så funker det perfekt med ps3… sier : fifa, gta og gran turismo.. store tittler jeg har spilt de siste 10 åra(minst)

Dette er jo bare en hel side med personlige meninger og litt mye svada etter min mening. Men du har rett i en ting hvertfall Frank,FPS og RTS er absolutt best på PC… Har en 360 og d jeg bruker den til er diverse bilspill og guitar hero + Media Center. GTA IV kjøpte jeg,men orker ikke spille pga kontrollen. Håper d dukker opp til PC.

Synes du kommer med noen fair poeng her Frank. Skal si meg enig i noe av det du sier, men er sterk uenig i andre påstander du kommer med.

Først det jeg kan si meg enig med:
Det er noe crap å måtte forholde seg til flere plattformer hvis man vil spille de beste spillene, som dessverre er fordelt på alle plattformene. Hvis man ser på det sånn, så blir det i tillegg kjempedyrt, noe du poengterer. I den idelle verden, så hadde spilling foregått på én plattform, slik at utviklerne kunne brukt alle ressursene sine på å lage gode og morsomme spill. Dessverre er nok dette en utopi som nok aldri vil bli realisert. En annen diskusjon er jo om denne plattformen burde være en pc, eller en dedikert plattform, àla konsoller. Det beste er nok en dedikert plattform, siden de ikke er like utsatt som PC når det gjelder piratkopiering, en av de største grunnene til at spillutviklere går mer og mer bort ifra PC…

Så kommer du med noen poeng jeg må si meg uenig i:
Jeg er en gammel PC-spiller, som med årene har gått over til konsoller. Det er flere grunner til dette. For det første ble jeg frustrert over alle de probleme som oppstod i forbindelse med installering av spill, driver osv. Det har til og med hendt at spill jeg hadde kjøpt ikke fungerte i det hele tatt! Dette er noe som så og si ALDRI skjer på konsoller. For det andre er PC-spilling faktisk dyrere enn konsoller. Dette fordi man må oppgradere PC-en ca hver 3år for å holde følge med utviklingen. Levetiden for konsoller er vanligvis 5-6år. Sony har sagt at PS3 har en levetid på 10år.. Altså, man trenger å punge ut 3-6000kr én gang på denne tiden, mens man på PC må ut med ca3-4000kr eller mer for det siste innen grafikkort hver 3år.

At PC er mer brukervennlig enn konsoller er nok den mest absurde påstanden du kommer med. Et fint eksempel: På hvilken plattform tror du det ville vært lettest for din bestemor å starte et spill? Tror nok installasjonsprossesen hadde skremt henne bort rimelig fort…

Når det gjelder diskusjonen om hvorvidt Halo-spillene er bra eller ikke, så blir den diskusjonen helt meningsløs. Det går jo rett og slett på smak og behag.

Men skal si meg enig i at skytespill gjør seg best med tastatur og mus, samme med RTS. RTS-spilling med hådkontroll blir like håpløst som å spille Mario med tastatur og mus…

Jada, greit å få høre din mening, men argumentene dine er jo for det meste pisspreik. Alle har en PC fra før? Så du påstår, at ALLE har en maskin som er god nok for de nyeste PC spillene som ofte krever 1 GB RAM og ville skjermkort for å fungere? Da tror jeg du skal ta deg en ny titt hjemme hos Ola og Kari. Jeg har hatt min nye PC og en PS3 ca. like lenge, og hittil har jeg hatt utallige problemer med PC og ingen med PS3.

Jeg kunne brukt en dag på å argumentere mot deg, men dette er bare en masse egne meninger fremstilt på en latterlig barnslig måte. Applaus for at du kom på forsiden av Spillmagasinet men en så idiotisk artikkel.

Kunne ikke sagt meg mer enig – dog, ikke alle konsoller er dårlige. Jeg liker Wii; den er for “morospill”, akkurat som den klassiske konsollen var :)

1. Det er jo åpenbart at du har skrevet denne artikkelen bare for å få PR og trekke folk til siden din.

2. Jeg har klart meg i 21år uten konsoll, og var like fanatisk som du er for pcen, kunne faen ikke spille FPS på konsoll osv osv..

3. Før jul kjøpte jeg PS3 60gb, seff for å få med meg ps2 spillene jeg hadde gått glipp av. Bakoverkompatibiliteten fungerer forøvrig utmerket, har kjøpt 9 ps2 spill.

også mja til poenget…

- Hvem faen gidder å spille på en liten pc skjerm med dårlig anlegg når jeg kan spille på min 46" fullhd-tv og b&W surroundanlegg? Å spille pc på tven kan ikke sammenlignes, da må du somregel ha en crappy trådløs mus og mye mer stress. Pcen må også stå i nærheten av tven om du ikke har en 10meter lang VGA kabel (dersom en spiller med s-video er en jo lettere skadd) At du sier at det er mulig er en ting, men ingen gidder å styre med det i praksis, heller ikke du vil jeg tro.

- Etter litt trening er FPS på konsoll like bra, og helst bedre med skikkelig lyd og bilde i forhold til pc.. jeg har forøvrig spillt alvorlig mye fps på pc, vunnet BF1942, BF2 osv på TG.. For konkurransespilling osv er pcen sjæfs, men om en skal spille et singleplayer FPS er det mye kjekkere å sitte i sofaen og spille.

- PC får færre og færre ekslusive spill, og flere av de aller beste spille som lages kommer aldri på pc.. Feks final fantasy, metal gear 4, star wars: the force unleashed, resident evil 5, GOD OF WAR!!!, killzone2, gta4 (dette kommer mest sannsynligvis ikke til pc, rockstar har helt siden GTA3 uttalt at dem sannsynligvis vil slutte HELT med produksjon av spill til pc.. og hvem faen gidder å vente et år ekstra når du kan få det før? TULLEBUKK)

Kan du vennligst lag en liste med like mange bra ekslusive pc spill som er på vei? Det er faktisk ikke mulig.. Og drar vi inn 360 og wii sine ekslusive spill i tillegg blir jo pc steinalder til sammenligning.. TRAGISK utvalg.

Elsker fortsatt pc og kommer til å spille mye på den også fremover, men at du er så inni helvete trangsynt at du ikke klarer å se at både 360 og ps3 er fantastiske alternativer til pc så er det på tide å åpne øynene dine.

Du sier at “Spillbransjen kunne brukt kreftene sine på det de er flinke til, fremfor å slite med mange forskjellige platformer”

hvor teit er du ? ingen pcer er like, det er et helvete å tilpasse spillene til alle slags oppsett osv, på konsoll har utviklerne færre spesifikasjoner og forholde seg til, noe som gjør det lettere å utvikle, SPESIELLT dersom det er et spill som skal gis ut ekslusivt på EN konsoll.

Buzz eksempelet ditt går jo på bakoverkompabiliteten som seff ikke burde vært fjernet, enig i dette.

Kanskje du skal prøve noen konsollspill og se hva du går glipp av? For jeg lover deg det er så mye fantastisk som aldri kommer til pc, jeg ble hvertfall overrasket når jeg kjøpte konsoll.

tillegg til forrige kommentar.. har forøvrig ikke spillt på pc siden vinterferien, spillene jeg har på konsoll KNUSER jo alt jeg har fått til pc i det siste… Cod4 og bioshock var de siste spillene jeg spillte på pc, etter dette har det vært dødt. På konsoll har jeg fått GTA4, ratchet&clank, metal gear 4 også alle de gamle perlene fra ps2 som god of war, metal gear serien og final fantasy..

ps. Strategispill ruler fremdeles på pc, og jeg kommer aldri om jeg hadde fått betalt for det engang til å spille et strategispill på dagens konsoller.

Må jo være flaut for spillmagasinet om du er skribent der, herregud :P

Hvordan spiller jeg favorittspillene mine coop på pc uten noen driver/kompabilitetsproblemer da? Like lettvindt som på konsoll? Greit nok at pc er overlegen på maskinkraft og grafikk, men brukervennligheten er det stuemaskinene som har!

Det er det største pisspreike jeg noen gang har lest! Men ok, hvis du elsker å spille på PC og hater konsoll er det greit for meg, men du trenger ikke å si at nye konsoller suger. Jeg hater ikke å spille på PC, men det er ikke sånn jeg liker å spille. Jeg er en konsoll-spiller og du er en PC-spiller, det er to forsellige ting.

Det startet med konsoll, og det slutter helt sikkert med konsoll.

La meg først si at jeg lagde en bruker kunn for og komentere dette latterlige utsagne.

for det første GET OVER IT! hva bryr vell jeg og alle andre om du ikke liker konsoll spilling! Jeg og alle andre som har lest denne artikkelen har aldrig før hat et problem med deg og dine meninger.. før nÅ!!

la meg dra deg ut av din lille fantasi verden og gi deg en smak av virkeligheten. omtrent alt det du sier er feil eller vrid tvers rundt, spør du meg ble du revet med ide du skrev dette ov vred og vente på sannheten, og jeg kan ikke tro at et normalt menneske kan finnepå og publisere noen så dumt

jeg elsker min konsoll og vill altid gjøre det uansett om du kommer og skriver en første side artikel om dine personlige problemer. jeg kunne brukt de neste parr dagene av livet mitt på og motbevise det du sier men synes rett og slet dette ikke er vert det.

Har lest spillmagasinet, gamer.no, gamereactor, ing i minst 10 år nå og aldrig lest noen så rart, meningsløst, og komplett idiontisk som dette.

Tragisk

Konsoll er noe dritt, har 3 kamerater som har kjøpt xbox 360, de hadde konsollen i ca. 1 uke, da sluknet xboxen til en av dem, 3 uker etterpå sluknet enda en av dem. han andre som fortsatt hadde sin son virket solgte sin på flekken for å få penger til noe som ikkje slukner etter så og så mange timer med spilling (en pc). pc er også mer rimelig i lengden, fordi den kan brukest til mer en bare spilling.

Svar til BJ H.

det dere med at du ikke gidder å spille pc, fordi at du har 46" og godt anlegg… Du viste vel at det går an å koble til 46" eren i stede for liten 20".. og anlegge kan du også koble til vis du bruker hode..

Ble veldig imponert av deg som har klart å skrive så mye bullshit, du burde komme i Guiness rekordbok for dette.
I denne saken støtter jeg Kristoffer Heia fullt ut og må si meg enig i alle synspunktene hans. Konsoller funker fortsatt perfekt.

PS: jeg laget også bruker på denne siden bare for å kommentere deg

Du skriver at man enkelt kan koble “spill-PCen” i huset til storskjermen i stua via VGA, DVI etc…
Jeg har vært inne på akkurat den samme tanken, i teorien en god idé. I praksis: IKKE. Det er jo et sant helv*** bare å få stilt inn oppløsningen siden pixel-forholdet ikke er det samme (TV: 16:9, PC: 16:10).
Men det verste er jo faktisk å spille i sofakroken! Bakoverlent stilling er jo HELT umulig, mens framoverbøyd stilling fører til både rygg- og nakkeskader…
PC’en hører til på skrivebordet, ikke i sofakroken!

PS: Jeg også laget også bruker på denne siden bare for å kommentere deg :)

Etter å ha lest ferdig innlegget sitter igjen med kun en saklig kommentar:
Det trangsynte lille blåbæret av et hode som du bærer rundt på trenger hjelp! De fleste motargumentene har allerede blitt nevnt, så jeg legger det på is her. Neste innlegg fra deg bør være: " Hvordan i huleste kom jeg på forsiden av Spillmagasinet?! "

Gjett hvem som lagde seg en profil på spillmagasinet.no kun for å si noen ord om hvor komplett geek du er? MEG!

Jeg fatter ikke hvorfor du poster et sånt “PC er best” / emo-crap skribleri på Spillmagasinet.. Så du liker ikke Halo-serien og du har giftet deg med pc-en din.. så bra for deg.. Jeg bryr meg fint lite, og mora mi bryr seg fint lite (hah! jeg tror mora di bryr seg like mye) All i can say right now is, enjoy your little moment of fame ! fordi du får neppe så mye oppmerksomhet igjen..

Du har så rett, å så rett. Pc har ALLTID, og jeg mener ALLTID ligget foran når det gjelder spill. Greit, noen spill ser penere ut på konsoll, men det er fordi du ikke har bra nok PC til å kjøre den på maks grafikk hvor den sannsynligvis er penere på PC uansett.. Det tar oss til det neste sytepunktet. Hvorfor kjøpe en PC som må oppgraderes konstant i forhold til en konsoll du slipper det med.. La meg få minne dere på at den første xboxen kom ut i 2002, og at 360 kom ut i 2005… Jeg har hatt denne PCen lengre enn xbox var ute, så hvorfor syter man? Følger man trenden blir kommer snart xbox 720 uansett! Dessuten, herregud vi bor i Norge.. Vi har råd til et grafikkkort eller to…

Var nødt til og mekke meg en konto her for og kommentere dette jeg også (Ser ut som spillmagasinet tjener medlemmer på denne artikkelen)

Hva som er best av PC og Konsoll kan diskuteres opp og ned og vi vil aldri komme til noen konklusjon. Dette er like ille som fanboys som krangler over hva som er best av ps3 og xbox360.

Men det man må se er at det er stor forandring på PC spillere og Konsollspillere

For det første. PC Gamere har mer hardware og software kunnskaper. Mange greier og søke seg frem og fikse et problem om det oppstår et. Som mange nevner her, kan en ofte møte på problemer med drivere og lignende. For meg, og mange jeg kjenner har dette aldri vert et problem. Vi har basic knowledge om dette og greier og fikse det selv. Konsoller er ment for mannen i gata som ikke greier og fikse problemer og vil at alt skal fungere asap man setter i CDen. Jeg liker faktisk utfordringene og mulighetene man har ved og tweake et operativsystem og en PC for gaming.

For det andre, ser jeg at personer (BJ Hanssen) har nevnt ting som liten skjerm og dårlig lyd på pc, for noe bullcrap. En forlengningskabel til skjærmledning fåes for en hundrelapp på Clas Ohlson. Jeg sitter selv i sofaen og gamer alt fra AOE1, Far Cry, Gears of War og TF2 på min 46’’ Full HD TV. Det er en grunn til at Sony implimenterer PC inngang i alle TVene sine. Surround Anlegget mitt er også av veldig grei sort. Creative Gigaworks 7.1 Dette fungerer fett på begge pcene mine, selv serveren med et skjermkort til 170 kr (thoug da nye spill et problem).

En positiv ting med konsoller er som sakt coop og de nyeste feteste spilltitlene, og her slår konsoller PC på alle områder. Men det er grunnet at de idiotene som sitter og produserer spill venter med og gi de ut til pc grunnet at de vil selge mest mulig til konsoll. Men på en annen side er det pga de vil unngå piratkopieringen. Hvem gidder og kjøpe et spill en kan laste ned på PC gratis? Jeg forstår spillprodusentene godt her, og det er piratkopiering sin feil.

En negativ ting igjen ang konsoller, (jeg må beklage meg ovenfor andre konsolleiere her) det kommer ikke til og gå lang tid før konsollene er komplett utdatert, så “Konsoll er bedre enn pc artikkelen” og 5 år er helt feil. (Se Direct X 11 grafikken som er på vei, som utkonkurrerer alt av konsollgrafikk)

latterlig når han drar inn pris på spillene som et argument.

Spillbransjen er desperate når det gjelder pc-salg, til og med de aller største titlene tjener bare en brøkdel på pc i forhold til ha de tjener på konsollsalget.

Prisene på pc-spill er lavere enn konsoll fordi på pc er piratkopiering så sykt utbredt. For fler og fler utviklere blir pc sett på som en død konsoll ettersom det er såpass vanskelig å tjene penger på den. Nye franchises har jo knapt kjangs, til og med crysis kunne ikke vise til store resultatet.

Dette var jo et ensidet blogginnlegg. Sier bare en ting jeg. Spill på PC vis du synes det er best eller konsoll vis du synes det er best. Hvorfor skal man alltid få alle andre til å mene det samme som en selv. Tåpelig.

Bare det at Halo serien er til XBOX gjør XBOXen bedre en pc’en.

forskjellen på pcgaymere og consoll gamere er at pc gaymerene er mer nerd/geek en consoll gamerene.

Vel, at du ikke greier å holde tellinga på hvor mange versioner det er av xbox 360 sier jo bare hvor redusert du er. Det er gitt ut 3. Veldig enkelt å huske egentlig.
Men at de gir ut mange versioner, er jo bra. de fikser feil og har med nye features. Positivt!
Som folk har sagt før er PC påvei ut, og færre eksklusive spill blir produsert til pc. Spill i det hele tatt til PC er blitt redusert. Spillutviklere har begynt å satse på konsoller av en grunn, og det er jo at det lukter mer fremtid av å poppe spillet inn i skiten å fyre løs, enn å innstalere, kjøpe nytt skjermkort hver osv hver gang man kjøper nytt spill.

Du trenger ikke være så sinna på konsoller, Frank. Det er plass til både pc-en din og PS3-en min i denne verdenen.

Jeg skjønner personlig ikke helt enkelte av argumentene dine her Frank;

Du sier at det ikke er noe problem å spille gamle spill på ny pc. Jeg har flere spill som nekter å kjøre i Win vista fordi de enten krever dos i fullskjerm-modus eller av andre årsaker. Mulig at jeg er stokk dum, men jeg sliter med enkelte spill som er av den eldre garde.

Pc er IKKE billigere en en konsoll og jeg vil våge å påstå at feil og mangler skjer hyppigere på pc`er rundt om kring en på konsoller. Jeg har hatt problemer med ALLE pc`er jeg har hatt oppgjennom årene, hardisker som har kræsja, hovedkort som tar kvelden osv. Ingen av mine konsoller har vært til reperasjon, jeg kan fortsatt plugge inn en nintendo 64 som virker helt perfekt. Min ps2 hadde jeg i 6 år før jeg ga den bort. Den lever fortsatt i beste velgående.

Grafikkmessig så slår de råeste grafikkortene ps3 og xbox360 ned i støvlene, men siden spillprodusentene har skjønt at konsoller er fremtiden for gamere så satses det mer på konsollspill, derav blir konsollspillene bedre på alle andre områder. Fifa serien f.eks er VANVITTIG mye bedre på konsoll en på pc mye grunnet ai og spillmotor som pc-versjonene ikke har.

Hele diskusjonen er jo egentlig dømt til uenighet da det går på preferanser og ingenting annet. Jeg synes det er greit å kunne ha valget av konsoll eller pc. CM og CS kommer jeg ikke til å spille på konsoll, men omtrent alt annet jeg spiller er på konsoll. Jeg ser på PC mer som et verktøy en bare en spillmaskin og omvendt.

konsoll er kjapt, konsoll er enkelt, konsoll ersosialt. PC er tregt (ikke nødvendighvis), PC er komplisert, PC er usosialt, PC er dyrt (bra spill pc m nvida geoforce), Pc med innstalasjon, driver/cdrom og el.l som det alltid skjer noe feil med. Jeg tror nok at hn som skrev dette tok nokså hardt i det!

Denne kommentaren gjorde meg forbanna. Alle motargumentene er dog allerede oppbrukt, så jeg lar det være, og sier heller: Les alle motargumentene. Jeg synes du er kål.

Preferanser Preferanser Preferanser, PC for smartinger, konsoll for dumminger :)

Jeg er helt enig i at Microsoft satser altfor lite på PC’en som spillmaskin. Og når Blizzard kommer med en advarende pekefinger så bør en lytte. PC’en er allerede overlegen som spillmaskin for mitt bruk. Jeg skal like å se den konsollen som kan gi meg like stor grad av kontroll og valgmuligheter som PC’en i f.eks. Age of Conan, WoW eller Civ 4 for den saks skyld. Men jeg ser jo helt klart styrkene til konsollene også. Spesielt bilspill synes jeg er digg å spille på konsoll. WRC og Gran Turismo for eksempel spiller jeg helst på Playstation. Det er faktisk mulig at GT5 selger ps3 til meg aleine. Vi får se, men det blir for teit å sette PC opp mot konsoll hele tiden. Alt til sitt bruk, og det er de ferreste som spiller så mye at de trenger mer enn en PC og e.v.t. en konsoll til å dille med ved siden av de gode PC-spillene. Konsoll suger ikke, men duger dårlig til b.l.a. mmorpgs.

Annonse