Spillmagasinet

Følges av 83 medlemmer.

Denne sonen er opprettet av Spillmagasinet.no. Her handler alt om dataspill, konsollspill, Xbox 360, PS3, PC, Wii, DS, PSP og alt annet som gjør livet verdt å leve. Mer om sonen

Origo Spillmagasinet er en sone på Origo. Les mer

Til helvete med Funcom?

I dag har det vært meget blodrødt for Funcom på børsen. Deres kvartalsrapport ble lagt ut og børsen sendte de ned 20 prosent.

Til E24 uttaler man at man er fornøyd med 415 000 spillere og til NA24 skriver at pengene står i kø

Det var ekstremt store forventninger til Funcom, rent børsmessig – og fra spillere. Det sistnevnte har jeg skrevet om her – etter at jeg skrev det har det kommet enda mer innhold til spillet, og selv om det foreløpig mangler litt på å være perfekt for de som når nivå 80 (høyeste nivå) er fortsatt spillet mye bedre enn WoW (World of Warcraft, det største onlinespillet) var på samme tid etter lansering. (I mine øyne er AoC bedre enn WoW i dag, men det går mer på at det er et mer voksent spill og har større rollespillelementer).

Men – hvor mange spiller AoC? Og hvor dårlig er tallene deres?

AoC har solgt 800 000 spill, og har 415 000 spillere. Det er en churn, det vil si et tap som er i nærheten av 50 prosent. Den man må sammenligne med er World of Warcraft som hadde en churn på rundt 45 prosent i sine første tre måneder (AoC har hatt to måneder sammenlignbart, med hensyn til ferie m.m.). Nå er det tallet (WoWs churn) nede i 5 prosent, men også med et betydelig lavere nysalg enn man tidligere har hatt (naturlig nok).

I USA og Europa, hvor AoC er lansert, har WoW solgt 20 millioner spill, og har nå 4,5 millioner aktive spillere. Ja, det er slik at svært mange slutter å spille slike spill etter en viss tid. Mest av alt fordi det finnes svært mange alternativer.

Så – hvordan vil det gå med Funcom? Vel, det ser ikke så mørkt ut som børsen vil ha det til – det er i hvert fall sikkert. Spillet er nå i en slik situasjon at det har få konkurrenter innenfor et voksent segment, og når de får på plass litt mer innhold for de største gamerne (de som når nivå 80) samt bedre spiller mot spiller vil folk komme tilbake.

Fordi dette er litt slik som med et oppussingsobjekt. Har du riktig romstruktur, riktig utsikt, riktig sted – så er det maling og vask som ordner mye – samt litt teknisk arbeid.

Min spådom? Ingen. Har ikke tid. Må tilbake til Age of Conan. Det ENESTE spillet jeg spiller nå.

Vist 3508 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Godt du koser deg med AoC, Pål. Det gjør jeg også, men som den kverulanten jeg er så vil jeg arrestere deg på ett lite område. Du kan vel ikke i ramme alvor mene at AoC er ett bedre spill nå enn Wow er? Jeg forstår at du liker at AoC er ett mer voksent spill, men kvalitetsmessig og i forhold til innhold så ligger naturlig nok Wow lysår foran AoC. Det skulle også bare mangle egentlig. Aoc har ikke engang et fungerende pvp-system, og klassene er ikke godt nok balansert enda. Blizzard har også pøst ut innhold i mange år nå. Jeg synes sammenligningen med wow er litt urettferdig overfor Funcom egentlig. Hva med å sammenligne AoC med litt mer realistiske konkurrenter som feks Tabula Rasa og Lotro.

helt enig med deg henning XD, AoC er eit veldig bra spill, men det trengs enda å finpusses litt på.

Det er vell greit at vi alle elsker aoc, men til dagsdato, så er nok ikke mitt favorittspill bedre en verdens beste onlinespill enda! Men jeg har stor tro på aoc om et år eller så!

For meg er noe av det viktigste med et spill selve følelsen man har når man spiller det. Hvor mye jeg kan leve meg inn i spillet. Akkurat den følelsen har jeg aldri hatt på Wow. Jeg har aldri følt meg som en del av spillet. JA, rent teknisk – spillmessig med balanse og annet er Wow bedre nå (fordi det har eksistert lenger), men – JA – jeg mener helt seriøst at spillet er bedre.

Kvittet meg tidlig med funcom akjsene mine da jeg skjønnte fort hvor det bar hen.
Solgte aksjene mine med tap i samme periode som analytikerne mente den kom til og stige, etter det har det bare gått nedover.

Det er vel for tidlig å vite hvor det bærer hen. Korsiktig ser jeg at aksjekursen har falt, og nådde bunn-nivå i går så for de som har korsiktig perspektiv på investeringer så var det sikkert greit å selge. Hvem vet hvordan det går langsiktig? Det vil påvirkes av hvor mange som blir faste spillere av AoC og andre spill Funcom gir ut.

Hmmm, hadde jeg hatt cash skulle jeg kjøpt aksjer nå. Funcom er et selskap jeg nok tror vil stige uansett om AoC skulle floppe.

Kan nok godt hende at AoC reddes etterhvert, men for meg ble AoC en så gedigen skuffelse at jeg ikke orket mer. Nå koser jeg meg med WAR. Godt design, og god PvP del gjør mye mer for ett spill en super grafikk og ett annerledes combat system.

Jeg liker SWG best! Hurra!

Nå har jeg spilt Aoc siden det ble sluppet, har fått fult tier 1 og stor koser meg enda med dette spillet hver dag.
Jeg mener at fra nå av blir det bare og gå oppover med Aoc og Funcom

Annonse